Puck en Quinn

Sinds wij in Den Bommel wonen, in een prachtige landelijke omgeving vonden wij dat we ook wel een konijn in de tuin konden nemen.
Jean Marc wilde graag een Vlaamse reus, en toen onze zoektocht was begonnen was Willem al snel gevonden.
Willem is geboren op een boerderij hier een dorpje verder, en we waren op slag verliefd (ook op de papa van Willem, wat een kanjer !)

Echter wisten wij dat 1 konijn eigenlijk geen konijn was, dus nadat we besloten hadden Willem rond de 6 maanden te laten “helpen” was de keuze al snel gemaakt om na de ingreep een vriendinnetje voor hem te zoeken.
Via een privé berichtje van iemand werd gevraagd of wij Puck geen nieuw huisje wilde geven. De eigenaar was verhuisd, en gezien Puck een houdini bleek te zijn met uitbreken uit de tuin én een maatje miste vond de eigenaar dat zij Puck niet helemaal kon bieden wat zij nodig had.
Puck is een Frans Langoor konijn, en qua formaat dus een goede match voor onze Willem !

Toen Willem na een jaar al overleed aan een dodelijk virus zagen we Puck al snel vereenzamen.
Dit kon ik niet langer aanzien, en ondanks dat ik nog enorm veel verdriet had dat Willem er niet meer was wist ik dat ik voor Puck moest kiezen en dus zijn wij naar een konijnenopvang gegaan met Puck om haar te koppelen aan een nieuw vriendje.

Nu ben ik gek op grote konijnen, maar een Vlaamse reus deed mij teveel aan Willem denken.
In de opvang zat een klein hangoor konijn (gecastreerde ram) en zowel Puck als ik hadden gelijk zoiets van “Dit is onze nieuwe aanwinst”

Puck en Quinn zijn super lief voor elkaar, en ondanks dat Puck 2x zo groot is maakt dat beide niets uit.
Het is fijn om Puck weer gelukkig te zien, en Quinn heeft inmiddels helemaal mijn hart gestolen met zijn lieve karakter.

Onze konijnen leven in een grote overkapte ren in onze tuin, met een inloop naar onze berging waar hun nachthok staat. Zij hebben zelf 24 uur per dag de keuze of ze dus binnen of buiten zitten, maar hun voorkeur is toch lekker buiten in de ren 😉

Onderweg naar huis samen in de bench, en eenmaal thuis lekker genieten van een heerlijk groente pallet !

14591812_773867389383675_9125635357858259783_n 14581550_773867212717026_2295622616426475298_n

Reacties zijn uitgeschakeld.